Keho kertoo

person-451713_1280

Kaikki tiedämme kuinka aistimme ja tuntemuksemme kertovat meille milloin tulee syödä, juoda, käydä WC:ssä asioilla, milloin keho tarvitsee lämmikettä tai on aika käydä nukkumaan. Kehomme on uskomattoman viisas paitsi kertomaan meille kaiken mitä meidän tarvitsee tietää pysyäksemme kylläisinä, virkeinä ja terveinä myös antamaan meille vihjeitä siitä että jokin on menossa pahasti pieleen elämäntavoissamme, ajatuksissamme tai tunteittemme käsittelyssä. Meille saattaa tulla pieniä fyysisiä oireita kuten ihottumaa, kipuja, allergioita, suolisto-oireita tai joskus jopa äkillisiä sairaskohtauksia kehon oireillessa ja ongelmien edettyä jo vakavammalle tasolle. Silloin olisi viimeistään aika pysähtyä miettimään elämänmenoaan, tunteitaan ja ajatuksiaan hieman tarkemmin. Kyllä, ajatukset, tunteet ja teot voivat aiheuttaa meille sairauksia. Sanotaan, että suurin osa sairauksista aiheutuu negatiivisista tunteista ja ajatuksista. Tunnelukot ja erilaiset psyykkiset häiriöt aiheuttavat tukkeumia kehon energiajärjestelmässä ja sitä kautta aiheuttavat erilaisia fyysisiä oireita ja sairauksia. Mikäli tunteiden sisällä pitäminen on sinulle ominaista, kehosi alkaa vähä vähältä lähettää sinulle varoitusmerkkejä kuten päänsärkyä, selittämätöntä ahdistusta, vatsakipua tai muita kipuja eri puolilla kehoa. Tavallista on, että nämä varoitusmerkit alkavat pikku hiljaa vahvistua ja alkaa tulla vakavampia oireita.

Kipu, aivan kuin tunteet ja ajatuksetkin ovat hermoimpulsseja keskushermostossa ja aivoissa. Negatiiviset tunteet aiheuttavat lisäksi kehossa stressireaktion ja alentavat näin immuunipuolustusta.

Tohtori Lorimer Moseley on tutkinut ihmisen kipujen yhteyttä aivoihin ja mieleen. Hänen mukaansa kaikki kivut johtuvat mielen ongelmista. Keho yrittää suojautua joltakin oletettavalta uhalta tuottaen kipua tiettyyn kehon osaan. Hänen mukaansa löydettyään todellisen syyn kivulle, voi päästää siitä irti. Silloin keho ei enää tarvitse kipua, sillä ei ole enää tarvetta suojautua.

Esimerkiksi kipu olkapäässä voi kertoa että sinulla on jokin raskas henkinen taakka kannettavana joka sinun tulisi saada purettua ja selvittää. Niskakipu voi kertoa vaikeudesta antaa anteeksi toisille tai itsellesi. Pyri tällöin miettimään sinua loukanneiden henkilöiden hyviä puolia ja omia hyviä ominaisuuksiasi. Mieti keinoja anteeksiantamiselle, se vapauttaa mielesi ja tuo iloa elämääsi.

Eri chakroihin kerääntyy tunteiden ja ajatusten energioita, olivat ne sitten negatiivisia tai positiivisia. Kun likainen, matalavärähteinen  energia pyörii chakran energioissa ja on tukkimassa energiakanavia, se ennen pitkää sairastuttaa fyysisesti tuon chakran ja meridiaanin alueella olevan elimen tai kudoksen.

Chakrojen puhdistus ja tasapainottaminen auttaa asiassa, muttei vie perimmäistä ongelmaa pois. Siksi tunnelukkojen selvittäminen ja mielen hyvinvointi on äärimmäisen tärkeää. Aiemmin olen käsitellyt EFT-terapian vaikutuksia niin tunne- kuin fyysisen kehon ongelmien korjaamisessa. EFT-terapia on nopea tapa päästä mielen negatiivisesta oireilusta ja sitä kautta usein myös fyysisten vaivojen ongelmista.

Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Syömäsi ravinto vaikuttaa psyykkiseenkin hyvinvointiin hyvin vahvasti. Mahdollisimman puhdas ja luonnonmukainen ravinto auttaa pitämään niin kehosi kuin mielesikin terveenä. Keho tarvitsee mineraaleja, vitamiineja, hivenaineita, aminohappoja ja niidenkin puutos tuo ongelmia myös mielenterveydelle.

Akupuntio ja muu kiinalaisen lääketieteen oppien mukainen hoito on kokonaisvaltainen, mielen ja fyysisen terveyden huomioon ottava hyvin tehokas hoitomuoto kun halutaan hoitaa ihmistä kokonaisuutena. Sen perusperiaate on energiakanavien tukkeumien avaamisessa ja chin, elämänvirran palauttamisessa. Myös Rosen-terapiassa käytetään hyväksi kehon ja mielen yhteyttä lihaksia rentouttamalla, joka vaikuttaa välittömästi mielen lukkoihin ja sen avulla saadaan vapautettua negatiivisia tunteita ja muistoja.

Kehon kuuntelun opetteleminen auttaa löytämään oireiden tai kivun syvällisen alkusyyn ja löytämään siihen parannuskeinon ennen kuin vaiva muuttuu krooniseksi tai vakavammaksi sairaudeksi. Kun opettelet kuuntelemaan kehosi viestejä, huomaat että se kertoo sinulle mitä se kulloinkin tarvitsee, kuuntele intuitiotasi ja mielitekojasi, niin fyysisiä kuin mielen hienovaraisia viestejä. Myös kun kehosi puhdistuu, samalla fyysisen ja henkisen puolen kommunikaatio paranee ja huomaat ja aistit herkemmin mikä on sinulle hyväksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s