7 minuutin tehotreeni

fitness-1348867__340
Pitkiä kuntoilurupeamia ei ole yhdellä kertaa tarpeen tehdä, kunnossa voi pysyä tekemällä  7 minuutin tehotreeniä, joka mm. maksimoi hapenottokykyä ja edistää voiman kehitystä kaikille suurille ihasryhmille.
                                                                                                                                                                                                Tämä harjoitus on erityisen ideaali kiireiselle ihmiselle, koska liikkeet voi tehdä lähes missä vain ilman välineitä, tarvitset vain 7 minuuttia aikaa ja tuolin, ei istumista, vaan tuolillenousuja ja dippejä varten!
                                                                                                                                                                                                         7 minuutin tehotreenillä saat paljon positiivisia vaikutuksia: vähentynyt kehon rasva, parantunut insuliiniherkkyys, parantunut lihasvoima, kolesteroliarvojen lasku ja lisääntynyt hapenottokyky. Se nostaa myös katekoliamiinitasoa, joka lisää lepoenergian kulutusta ja kasvuhormonia (HGH) veressä. Kovien intervalliharjoitusten etu on  huomattavasti pitkäkestoisempi rasvan palaminen kohonneen kulutustason ja aineenvaihdunnan tehostumisen myötä verrattuna pitkään matalasykkeiseen treeniin. Ja tietysti pysyt myös hyvässä sheipissä ja nuorekkaana kohonneen kasvuhormonin ja vilkastuneen verenkierron ja aineenvaihdunnan myötä.

                                                                                                                                                                                            Treenin teho perustuu todella kovaan hetkelliseen rasitukseen, jota seuraa lyhyt palauttelu. Tämä rasitus-lepo-rasitus-sarja jatkuu maksimaalisella teholla kunnes 7 minuuttia on täynnä. Liikkeitä on 12 erilaista, jokaista vedetään 30 sekuntia ja välissä aina lyhyt 10 sekunnin huili.

 
Tehotreeni sopii kaikille terveille ihmisille, jotka haluavat oikeita tuloksia tiukan aikataulun puitteissa ja jonka pää ja kroppa kestää tuskallisia treenejä. Jos kunto on kovin heikko, voi olla vaikeaa saada riittävää intensiteettiä spurtteihin. Tällöin kannattaa aloittaa hitaasti ja totuttautua kuntotasoa kohottamalla pikku hiljaa. Mikäli on epäilystä uskaltaako kuntoilun aloittaa kannattaa ensin käydä lääkärin juttusilla. Mutta kokeilemalla selviää mistä on kyse ja tuntuuko tämänkaltainen treeni sinulle sopivalta tavalta parantaa hyvinvointiasi ja pysyä kunnossa.
 
Sopiva harjoituksen intensiteetti riippuu aina ihmisestä ja kuntotasosta. Spurttien tulisi olla omaan tasoon nähden kovia, lähellä omaa maksimikapasiteettia – kyllä, kannattaa vetää lähes niin kovin kuin irtoaa, kuitenkin niin että pääset loppuun asti. Näitä kovia treenisessioita tulisi tehdä 2-3 kertaa viikossa.
 
Muuta liikuntaa ei pidä myöskään unohtaa. On tärkeää tehdä sitä mistä tykkää ja nauttii, oli se sitten rauhallista kävelyä, tanssia tai maastohiihtoa. Matalasykkeistä treeniä voi olla välillä tarpeen tehdä siitäkin syystä, että saat enemmän aikaa palautumiselle.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Tässä Youtube-pätkässä Kelli Segarsin hyvä ja selkeä malli alkuun pääsemiseksi.
Nautinnollisia treenihetkiä! 💕
 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s